حسن عابدینی معاون سیاسی رسانه ملی در دیدار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: کار کردن در حوزه دین آن هم در دهه سوم قرن ۲۱ کمی دشوار است. چون ۳۰۰ سال در غرب و ۷۰ سال در شرق با این شعار که «دین افیون تودههاست»، دینزدایی کردند، اما سرانجام دیدیم در ایران در سال ۱۳۵۷ یک انقلاب دینی شکل گرفت.
او ادامه داد: الان ۲۹۸ شبکه فارسیزبان علیه یک حکومت دینی فعالیت میکنند در حالی که برای کشور یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون نفری چین یا یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نفری هند یک شبکه هم راه نینداختهاند.
وی افزود: استفاده زیاد از قدرت نظامی تنفر میآورد. اگر با قدرت نظامی میشد آدمها را به یک مسیری هدایت کرد، الان اسرائیلیها تمام فلسطینیان را در مسیر خود قرار داده بودند. استفاده زیاد از قدرت نرم هم باعث میشود احساس فریبخوردگی به فرد دست بدهد.
عابدینی خاطرنشان کرد: الان بحث قدرت هنرمندانه مطرح است. شما میبینید ۱۴۴۵ سال پیش قرآن نازل شده ولی از زمانی که ما سریال «یوسف پیامبر (ص)» را ساختیم، گویی این سوره تازه نازل شده است.
او ادامه داد: ما ناچاریم به سمت قدرت هنرمندانه حرکت کنیم. حضرت آقا شاید بیست سال پیش فرمودند اگر میخواهید صحبتی در ذهن افراد بماند، بیایید آن را با هنر عجین کنید. بیجهت نیست حضرت آقا شاعران و هنرمندان را در کنار سایر گروهها جمع میکنند یا درباره کتابها تقریظ میزنند و درباره فیلمها صحبت میکنند.
معاون سیاسی گفت: اگر میخواهیم اندیشههای دینی را رواج بدهیم، چارهای جزء این نداریم. اگر یک سخنرانی بهترین حالت را داشته باشد، حداکثر پنج یا شش درصد مخاطب دارد. اما وقتی این سخنرانی تبدیل به یک کار هنری بشود، ناگهان به مرز چهل یا پنجاه درصد و حتی هفتاد درصد میرسد.
او تصریح کرد: مگر از اوایل انقلاب مباحث حقوقی مطرح نمیشد؟ ولی چرا سریال «آقای قاضی» پربیننده میشود؟ همیشه مباحث حقوقی خشک است، ولی وقتی همین مباحث وارد قالب هنری میشود، تغییر میکند.
وی بیان کرد: در حوزه امر به معروف و نهی از منکر هم باید از همین شیوه استفاده کنیم. ما به عنوان سازمان صداوسیما و معاونت سیاسی این آمادگی را داریم تا در این زمینه کمک کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت